Helpper: een Belgisch digitaal platform voor ‘helppers’ en ‘helppies’

Helpper is een Antwerpse startup en een welkome aanvulling op het bestaande zorgaanbod. Het bedrijf werd verkozen tot ‘Zorgondernemer van 2017’.

De Antwerpse startup Helpper wil de Belgische zorgsector écht innoveren door de échte deeleconomie te introduceren. “Mensen die nood hebben aan hulp bij dagelijkse taken (helppies) en buurtbewoners die iets willen bijverdienen (helppers), vinden elkaar voortaan rechtstreeks op het digitaal platform”, zo klinkt het.

Voor klassieke zorgvragen is er de thuiszorg, maar feit is dat er ook een aantal niet-medische noden zijn waarvoor er geen officiële hulpvoorziening is. Taken die buiten het medische en het puur verzorgende vallen -boodschappen doen, een lift van en naar de dokter, administratie, of gewoon gezelschap - en die perfect ingevuld kunnen worden door mensen uit de buurt. Helpper fungeert als ‘matchmaker’ tussen beide groepen.

Helpper werd in 2017 opgericht door François Gerard toen bij zijn vader ALS gediagnosticeerd werd. We moesten vaststellen dat hulp voor gewone dagdagelijkse taken vaak moeilijk te vinden of te organiseren was.”  Helpper is een onafhankelijk initiatie dat gesteund wordt door ziekenfondsen Partena, OZ en Partenamut en accelerator Start it @KBC.

In het verschil tussen de kostprijs en het netto bedrag uitbetaald aan de helpper zit, naast de belastingen, de verzekeringen en de financiële transactiekosten, ook een kleine marge voor de onderneming.

Helpper haalde eerder dit jaar 1 miljoen euro op om na Antwerpen en Gent verder uit te breiden naar andere steden, en werkt inmiddels ook structureel samen met ziekenfondsen Partena Ziekenfonds en OZ.

“Uber, Deliveroo en co hebben de deeleconomie een slechte naam gegeven, maar de échte deeleconomie kan in de zorg het verschil helpen maken”, aldus nog François Gerard.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.