Multipharma viert Wereldapothekersdag met nieuwe videocampagne

Ter gelegenheid van de Werelddag van de Apotheker, die elk jaar op 25 september wordt gevierd, kondigde Multipharma in een persbericht de lancering aan van een nationale videocampagne om hulde te brengen aan de apothekers en hun cruciale rol in de Belgische gezondheidszorg in de verf te zetten. De campagne benadrukt de vertrouwensrelatie tussen patiënten en hun lokale apothekers.

Volgens een recente studie van iVOX (1) bezoekt bijna 44% van de Belgen elke maand hun apotheker en heeft 70% van de klanten een vaste apotheker. “Dit weerspiegelt het vertrouwen dat patiënten stellen in deze gezondheidsprofessionals, die een veel bredere rol spelen dan enkel het verstrekken van geneesmiddelen”, merkt Multipharma op. Apothekers worden nu erkend als gezondheidsadviseurs en zijn actief op uiteenlopende gebieden als vaccinatie, medicatiebeheer, diabetes- en kankerscreening.

Een campagne om de rol van de apotheker te promoten
Multipharma heeft ervoor gekozen om deze speciale relatie te benadrukken door middel van een nationale videocampagne. De campagne wordt uitgezonden tussen 19 september en 30 oktober 2024 en laat het dagelijks leven van apothekers en hun betrokkenheid bij patiënten zien.

De campagne wordt gelanceerd op Facebook, Instagram en YouTube, alsook op de Franstalige televisiezenders AB3, La Une en Tipik, en op het Vlaamse platform VTM GO.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.