De digitale gezondheid van uw apotheek: focus op cyberbeveiliging

De farmaceutische industrie omarmt geavanceerde technologieën technologieën zoals AI, Big Data en het Internet of Medical Things (IoMT), wat zowel vooruitgang als cyberbeveiligingsrisico's met zich meebrengt. Gevoelige patiëntgegevens, onderzoeksresultaten en productieprocessen worden een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Ontdek de onzichtbare risico's en de oplossingen om uw apotheek te beveiligen.

De onzichtbare gevaren van het digitale tijdperk
Gezondheidsgegevens worden 20 tot 50 keer duurder verkocht dan creditcardgegevens op het dark web. Ze kunnen worden gebruikt voor chantage, fraude of om toegang te krijgen tot gevoelige informatie over klinische proeven en marketingstrategieën. Deze gegevens kunnen ook worden misbruikt voor de fabricage en verkoop van vervalste medicijnen, wat risico's voor de gezondheid van patiënten met zich meebrengt.

Astrid Debar en Anne Dejardin van Arquennes Pharma getuigen: "De apotheek heeft digitalisering breed omarmd voor meer gemak en snelheid. We staan in direct contact met artsen en mutualiteiten, zowel voor de doktersvoorschriften van patiënten als voor hun terugbetalingen. We hebben toegang tot hun geschiedenis om medicijnmisbruik te voorkomen. Cyberbeveiliging is essentieel, want in geval van een aanval kunnen we de geschiedenis van de patiënten verliezen, hun dossiers onthuld zien worden en onze bestellingen kwijtraken. Dat zou rampzalig zijn, want tegenwoordig zijn we volledig afhankelijk van ons computerprogramma.”

De Cyberbox beschermt uw patiënten en uw apotheek
De Cyberbox beschermt uw gevoelige gegevens en uw activiteiten. Skyforce heeft de Cyberbox ontwikkeld, een alles-in-één beveiligingsoplossing. Dit apparaat voor Unified Threat Management (UTM) integreert een firewall, antivirus, indringingsdetectie en toegangscontrole. De Cyberbox biedt volledige bescherming tegen cyberdreigingen, waardoor de veiligheid van uw vertrouwelijke informatie en de continuïteit van uw farmaceutische activiteiten wordt gegarandeerd.

Mathieu Lardinois, medeoprichter en Customer Care Director, benadrukt: "Met de Cyberbox biedt Skyforce een integrale beveiligingsoplossing die farmaceutische bedrijven in staat stelt zich te concentreren op hun kerntaak zonder zich zorgen te maken over cyberdreigingen. De inzet van Skyforce is om de veiligheid van gegevens en de gemoedsrust van onze klanten te waarborgen in het licht van de toenemende cyberdreigingen.”

Bescherm de digitale gezondheid van uw patiënten en de veiligheid van uw medische praktijk. Neem vandaag nog contact met ons op via 02/899.75.50, of maak direct een afspraak: https://www.skyforce.be/nl/demo/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.